EkzeN

İstanbul Ortaköy Gezi Rehberi

25.05.2022
400
İstanbul Ortaköy Gezi Rehberi

İstanbul’un gözde semtlerinden birisi olan Ortaköy Boğaziçi Köprüsü’nün Avrupa ayağının altında çok güzel bir konumda yer alır.

Ortaköy, barındırdığı sevilen gece mekanları, barları, güzel cafe ve restoranlara sahip boğaza nazır İskele meydanı, hediyelik eşya, el sanatları satan mağazaları ve meşhur kumpir dükkanları ile gözde İstanbul’un gözdelerinden biri.

Ortaköy tarihine bakıldığında bölgede Yahudi, Rum ve Müslüman topluluklarının yaşadığını ve bölgenin eski zamanlarda da meyhaneleri ile ün saldığını görebiliriz . Günümüzde de Ortaköy sahili boyunca popüler eğlence mekanları bulunmaktadır.

Ortaköy Gezilecek Yerler, Aktiviteler Nelerdir ?

Ortaköy denince akla ilk olarak Ortaköy meydanı ve sahili, denize nazır bir konumda ve muhteşem mimarisiyle göze çarpan, genellikle Ortaköy Camii olarak bilinen ancak gerçek adı Büyük Mecidiye Camii en başta gelir.Semt pazarı ve hediyelik eşya, el işi takılar, şapkalar, çantalar, ikinci el kitaplar, renkli objeler gibi yerel zanaatkarların ürünlerinin satıldığı dükkanlar cıvıl cıvıl olur Ortaköy’de.Özellikle yaz akşamları gece hayatı çok renkli olur, yaz akşamları boyunca Ortaköy’den hareket eden boğaz turu yapan teknelerle unutulmaz anlar yaşayablirsiniz.

Ortaköy meydanında görülecek yerler olarak; Ortaköy Büyük Mecidiye Camii ve Esma Sultan Yalısı başta geliyor. Meydanda bulunan ve tarihi 18’inci yüzyıla dayanan, Sultan III. Ahmed’in damadı ve sadrazamı Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan çeşme de ayrıca görülmeye değer.

Ortaköy’de bulunan Kilise ve Sinagoglar

Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi, Dereboyu caddesinde yer alan 1839 yılında yapılmış olan Surp Krikor Lusavoric Ermeni Katolik Kilisesi ve yapımı 14’üncü yüzyıla dayanan Etz Ahayim (Hayat Ağacı) isimli Sinagog Ortaköy’de bulunur.

Ortaköy’de En Sevilen Mekanlar, Cafe ve Restoranlar

Ortaköy Ocakbaşı

Ruby

Asya yemekleriyle ünlü Banyan Restaurant,

İki geniş terası ve şık bir restoranı bulunan, yazın bahçe keyfi ve pazar günleri brunch için ideal bir mekan olan the House Cafe Ortaköy.

Sahil kenarındaki çay bahçeleri, kafeleri ve kumpircileri ile de ünlü olan Ortaköy’de gündüz de hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Ortaköy’e Nasıl Gidilir?

Ortaköy‘e,

Beşiktaş ve Kabataş‘tan İETT Belediye otobüsleri ile, Kabataş‘a gelmek için Bağcılar-Kabataş arası Tramvay (T1 hattı)‘ı kullanarak,

Kadıköy‘den Şehirhatları Vapurları,

Üsküdar‘dan tekneler ile Beşiktaş‘a geçip 20-25 dakika yürüyerek veya İETT Belediye Otobüsleri ile,

Taksim‘den de Sarı Dolmuşlar ile Beşiktaş üzerinden Ortaköy’e rahatlıkla gidebilirsiniz.

Ayrıca, Şehir Hatları Vapurları’nın da az sıklıkta da olsa Ortaköy’e seferleri bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.