EkzeN

Isıl İşlem Görmüş Sucuk ve Fermente Sucuk Farkları

10.06.2022
338
Isıl İşlem Görmüş Sucuk ve Fermente Sucuk Farkları

Temel olarak aynı reçeteyle üretilen sucukların farklı şekilde olgunlaştırılmasıdır. Bu farktan dolayı fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk arasında farklılıklar vardır. Aslında iki sucuk çeşidinde de kılıflara doldurulana kadar bir fark yoktur. Fermente sucuk daha çok baharatlıdır.

Isıl İşlem Görmüş Sucuk ve Fermente Sucuk Aralarındaki Farklar

  • Fermente sucuğa kesinlikle ısıl işlem uygulanmaz, fermente sucuk kendi haline bırakılıp kendi kendine olgunlaşması beklenir. Isıl işlem görmüş sucuk ise hazırlanma aşamasında yüksek sıcaklığa maruz bırakılıp hazırlanır.
  • Fermente sucuk kendi haline bırakıp olgunlaşması beklendiği için daha baharatlıdır. Baharatın eti pişirmesi amaçlanır. Isıl işlemde baharat oranı azdır.
  • Fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuğa göre çok daha uzun sürede elde edilir.
  • Fermente sucuk bir çeşit fermantasyon işleminden geçerek sucuk şeklini aldığı için bakteri ve mikroorganizmalardan faydalanılır, ısıl işlem görmüş sucuk da yüksek ısıdan yararlanılır.
  • Isıl işlem görmüş sucuk, fermente sucuğa göre çok daha ucuzdur.
  • Fermente sucuk üretebilmek için daha donanımlı ve farklı yerlerin tahsis edilmesi gerekirken, ısıl işlem görmüş sucuklar da böyle değildir. Bundan dolayı küçük işletmeler tarafından da rahatlıkla üretilebilirler.
  • İçerisinde daha fazla baharat olan fermente sucukların aroması , ısıl işlem görmüşe göre daha fazladır.

Fermente mi Isıl İşlem Görmüş Sucuk Mu Almalıyım

Yukarda da bahsettiğimiz üzere ikisi arasında kılıflara doldurulana kadar herhangi bir fark yoktur. Fermente sucuk daha çok baharatlıdır.

Tat ,lezzet ve koku açısından bir farkları bulunmasa ekonomik açıdan büyük farklılıklar gösterirler.

Isıl işlem sucuk daha ucuz olduğu için daha çok tercih edilir.

Fermente sucuk da kimilerine göre pahalı olsa da daha lezzetli bulunur.

Eski zamanlardan beri sucuk kendi haline bırakılarak olgunlaşması beklenen bir yiyecek olmuştur. Fermente yöntemi yüzyıllardır kullanıldığı için en klasik yöntemdir.

Kanatlı hayvan etinden yapılmış bir sucuk alacaksanız mutlaka ısıl işlem görmüş sucuk almanızı öneririz. Eğer yıllardır süregelen Türk sucuğunu seviyor ve yoğun bir aroma istiyorsanız fermente sucuk almalısınız.

İSLİM KEBABI NASIL YAPILIR?

Fermente Sucuk Zararlı mı ?

Fermente sucukların içine koyulduğu kılıflar doğal malzemeden üretilir. Aklınızda fermente sucuk zararlı mı diye düşünmek geliyorsa içiniz rahat edebilir.

Fermente Sucuk Nasıl Saklanır?

Çok sıcak ortamlarda kesinlikle bekletilmemeli.

Buzlu ortamlarda beklemesi de pek fazla önerilmez

Buzdolabı içinde nemden uzak şekilde sucuklar durabilir.

Paketi eğer açarsanız , açtıktan sonra7 gün içinde tüketmeniz önerilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.