EkzeN

Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi .. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri

18.06.2022
349
Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi .. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri

İlk dişleri olan süt dişlerini bebekler,6 aylıktan itibaren çıkarmaya başlar. İki buçuk yaşlarında hemen hemen tüm süt dişlerine kavuşmuş olurlar. Diş çıkarma zamanı bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir. 3-4 aylıkken diş çıkarmaya başlayan ya da henüz 1 yaşında diş çıkarmayan bebekler olabilir. Bu genellikle kalıtım yoluyla anne babadan gelen bir özelliktir.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri de diş çıkarma zamanı gibi değişkenlik gösterebilir. Bazı bebekler için bu süreç oldukça ağrısız ve rahat geçerken bazıları için de son derece huzursuz ve ağrılı olabilir. Bu bebeklerde kilo kaybına rastlanması da muhtemeldir.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir?

Ateş ve ishal, huysuzluğun artması, gece uyanma ve ağlama seansları, salya ve tükürükte artış, huzursuzluk ve ağlama nöbetleri, ishal, iştahsızlık ve beslenmeyi reddetme, ağız çevresinde döküntüler, ellerini ısırma, hafif öksürük, her şeyi ağzına götürme isteği, yüzde ve boyun çevresinde kaşıntı diş çıkarma döneminde en sık karşılaşılan belirtilerdir.

Bebeğimiz bu süreçte normalden daha huzursuz olacaktır. Bu sıkıntılı döneminde bebeğimizi rahatlatmak için onunla daha fazla ilgilenelim. Sıkıntısını anladığımızı ve yanında olduğumuzu hissetmesini sağlayalım. Diş çıkarma sürecinde uzun süren ağlama nöbetleri olabilir. Ağlamalarına sert tepki vermeyelim. Bu dönemde bebeğin ateşi sürekli olarak kontrol edilmeli ve fazla yükselmesi halinde hekime başvurulmalıdır.

Kaynak : @anneligeyonelik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.