EkzeN

Zoom Ne Kadar İnternet Yer?

20.09.2022
313

Zoom, günümüzde en çok kullanılan online toplantı platformlarından birisidir. Bundan dolayı Zoom ne kadar internet yer sorusu platformu kullanan hemen hemen herkes tarafından merak edilen bir sorudur.

Zoom Ne Kadar İnternet Yer?

Zoom, günümüzde en çok kullanılan online toplantı platformlarından birisidir. Bundan dolayı Zoom ne kadar internet yer sorusu platformu kullanan hemen hemen herkes tarafından merak edilen bir sorudur. Özellikle interneti az kalmış veya kotalı olan kullanıcılar, sınırı aşmamak için ne kadar internet harcadığını bilip ona göre toplantı yapmayı tercih ederler.

Toplantı esnasında bir anda internetin bitmesi veya toplantı sebebiyle internette yapılacak diğer işlerin kalmasını kimse istemez. Bu nedenle Zoom ne kadar internet yer öğrenip kendi internet miktarınıza göre hareket edebilirsiniz.

Zoom Ne Kadar İnternet Yer?

İster öğrenci olun ister çalışıyor olun artık birileriyle görüntülü görüşme yapılabilmek için Zoom çok yaygın olarak kullanılıyor. Pandemi öncesi pek bilinmeyen uygulama, pandemi başlayıp insanlar evde durmak zorunda kaldığında çok popüler bir hale geldi. Artık birçok kişi işini Zoom’dan hallediyor.

Zoom kullanımı ile ilgili kritik noktalardan birisi harcadığı internettir. Zoom’da hem görüntülü hem sesli toplantı yapıldığı için toplantının süresi uzadıkça ciddi miktarda internet harcanır. Zoom’un yediği internet miktarı şöyledir:

  • 1 dakika sesli görüşme 2 MB
  • 1 dakika görüntülü grup görüşmesi: 15 MB
  • 1 saat grup görüşmesi (720p): 1,2 GB
  • 1 saat grup görüşmesi (1080p): 2,1 GB

Zoom 1 saat içerisinde ortalama olarak 1 GB’ın üzerinde internet yer. Zoom’da harcanan internet miktarı görüşmenin özelliklerine çok bağlıdır. Toplantının görüntü kalitesi, katılımcı sayısı arttıkça harcanan internet daha da artar.